تاثيرات و خاصيت شگفت انگيز ويتامين D براي تن
اين ايام مطالب و نکات متعددي در رابطه ويتامين D و عارضه ها کمبود آن ميشنويم. البته ويتامين دي چه ميباشد و چرا به آن نياز داريم؟ چرا متخصصان و کارشناسان تا اين اندازه در رابطه کمبود اين ويتامين هشدار ميدهند؟
در صورتي درپي جواب اين پرسشها ميباشيد، سفارش مي کنيم متن تحت را بخوانيد.
ويتامين دي چه مي باشد؟
ويتامين دي يکياز اشکال مواد مفيد جانور در تن ماست که براي سلامت ماندن به آن نياز داريم. اين ويتامين به تن امداد مينمايد تا:
کلسيم جذب نمايد: ويتامين دي همپا با کلسيم به توليد استخوان و داشتن استخوانهايي توانا و سلامت امداد مي کند.
بازدارنده آزادسازي هورمون پاراتيروئيد شود: اين هورمون با بازجذب بافت استخوان سبب ميشود استخوانها نازک و آسيب پذير شوند.
فوايد ويتامين دي صرفا در موردها بالا خلاصه نميشود. اين ويتامين در کارايي عضله ها و سيستم ايمني هم نقش دارااست و مصرف هر روزه آن خطر به زمين افتادن اشخاص پير را کاهش مي دهد.
منابع ويتامين D
مهمترين نکته در رابطه ويتامين دي ، اطلاع از منابع دربردارنده آن ميباشد. شما ميتوانيد اين ويتامين را از روش نوروروشنايي خورشيد، رژيم غذايي و کامل کنندهها اخذ فرمائيد.
قرار به چنگ آوردن در معرض نوروفروغ خورشيد
وقتي که پوست شما در معرض نوروفروغ خورشيد قرار مي گيرد، ويتامين دي ساخت ميگردد. درواقع، اشعه فرابنفش جانور در نوروفروغ خورشيد سبب ساز ميشود پوست شما ويتامين دي بسازد. ولي مقدار ايجاد اين ويتامين بوسيله پوستتان بستگي به دست اندرکاران مختلفي داراست.
به عنوان مثال، اينکه در چه فصلي از سال و در کدام دوره از روز در معرض نور و روشنايي خورشيد قرار بگيريد، در ايجاد اين ويتامين بوسيله پوستتان مؤثر ميباشد. اعتنا فرمائيد که معمولا تابش خورشيد در ماههاي فصل زمستان کمتر ميباشد.
همينطور به حافظه داشته باشيد که اشعههاي خورشيد في مابين ساعت 10 صبح تا 3 عصر تابش شديدتري دارا هستند. مقدار پوشش ابري و آلودگي هوا و محل معاشتان نيز تأثير بسزايي در ساخت ويتامين دي در پوست دارااست. براي مثال، شهرهاي نزديک خط استوا سطح اشعه فرابنفش بالاتري دارا هستند.
مواد غذايي دربردارنده ويتامين D
شايسته ترين طرز جذب ويتامين دي ما يحتاج تن، تناول کردن گونه هاي غذاهاي تندرست از تمام تيمهاي غذايي ميباشد. از پاراگراف غذاهايي که دارنده اين ويتامين مي باشند ميقدرت مورد ها پايين را برشمرد:
ماهيهاي چرب مانند سالمون و بدن
جگر گاو
پنير
قارچ
زرده تخم مرغ
شما همينطور ميتوانيد ويتامين دي را از مواد غذايي بي نياز گرديده جذب فرمائيد. برچسبهاي مواد غذايي را بازبيني نمائيد تا از معيار ويتامين دي آنها آگاه گرديد. غذاهايي که اکثر زمان ها به آنها ويتامين دي طولاني تر مي گردد مشتمل بر اين مورد ها ميباشند:
شير
غلات ناشتايي
آب پرتقال
ديگر توليدات لبني مانند ماست
آبميوههاي سويا
تکميل کنندهها
تعداد غذاهايي که دربردارنده ويتامين دي ميباشند، محدود ميباشد. به همين ادله جذب آن صرفا از روش رژيم غذايي چندان راحت وجود ندارد.
صراحت دارد که نوروروشنايي خورشيد سبب ساز ساخت و جذب ويتامين دي در پوست ميگردد ولي قرار به چنگ آوردن بيشتراز حد در معرض نوروروشنايي خورشيد خطر ابتلا به سرطان پوست را ارتقاء ميدهد. بدين ترتيب ممکن ميباشد به مصرف کامل کنندههاي ويتامين دي نياز پيدا فرماييد.
مقدار ويتامين D ما يحتاج يک شخص سلامت چقدر ميباشد؟
مي بايست اظهار کرد اين مقدار بستگي به سن شما داراست. البته مهم ميباشد که بدانيد مقاديري به صورت همگاني پيشنهاد گرديدهاند. براي انتخاب ترازو ويتامين دي مايحتاج شما، پزشک معالج بايستي سطح ويتامين دي جان دار در خونتان را بازبيني و براساس آن، اين مقادير را متناسب با نياز بدنتان نادر يا اين که زياد نمايد.
مقدار ويتامين ما يحتاج روزمره براي هر شخص در سنين متعدد: (مقادير بر حسب ميکروگرم ميباشند.)
نوزاد نو متولدشده تا 12 ماهگي: 10
خردسال ها 1 تا 13 سال: 15
نوجوان ها 14 تا 18 سال: 15
بزرگسالان 19 تا 70 سال: 15
بزرگسالان 71 سال و بيش تر: 20
ن حامله و شيرده: 15
چه عواملي سبب کمبود ويتامين D ميگردد؟
کمبود ويتامين دي در تن شما مي تواند دست اندرکاران زيادي داشته باشد، از پاراگراف:
رژيم غذاييتان دربردارنده مقدار کافي ويتامين دي وجود ندارد.
مقدار کافي ويتامين دي از خوراک جذب نمي کنيد (احتمالا نقص سوء جذب داريد).
به مقدار کافي در معرض نور و روشنايي خورشيد قرار نميگيريد.
کبد يا اين که تماميهاي شما نميتوانند ويتامين دي را در تن شما به شرايط فعالش تبديل نمايند.
احتمالا داروهايي مصرف مي کنيد که بازدارنده جذب يا اين که تبديل ويتامين دي در تنتان مي گردد.
کمبود ويتامين D چه اشخاصي را تهديد ميکند؟
مجموعههاي پايين بيشتراز همگي در معرض خطر کمبود ويتامين دي ميباشند.
نوزادان شيرخوار
نوزادان از گزاره اين اشخاص بشمار مي آيند، چراکه شير مامان منشاء بي نياز از ويتامين دي وجود ندارد. در شرايطي که بچه شيرخوار داريد، هر روز به وي مقدار 10 ميکروگرم تکميل کننده ويتامين دي بدهيد.
اشخاص کهن سال
سالخوردگان از ساير اشخاصي مي باشند که خطر کمبود ويتامين دي آنانرا تهديد مي کند. در سن بالا ديگر پوستتان مانند روزگار جواني نوروفروغ خورشيد را تبديل به ويتامين دي نمينمايد و همههاي شما بضاعت و توان کمتري براي تبديل آن به موقعيت فعال دارا هستند.
کساني با پوست تيره
اين اشخاص نيز در معرض کمبود ويتامين دي قرار داراهستند. پوست اين اشخاص بضاعت و توان کمتري در ايجاد ويتامين دي از نور و روشنايي خورشيد دارااست.
اشخاص در گير به اختلالاتي زيرا بيماري کرون و بيماري سلياک
اين اختلالات منجر مي گردد که مبتلايان به خير و خوبي چربي را تحمل نمي کنند و با خطر کمبود ويتامين دي روبهرو شوند. به حافظه داشته باشيد که ويتامين دي براي جذب شدن به چربي نياز داراست.
کساني که بيشتر وزن دارا هستند
طولاني تر وزن هم ممکن ميباشد شمارا با کمبود ويتامين d مواجه نمايد، چون چربي مو جود در تن به ويتامين دي متصل گرديده و بازدارنده ورود آن به خون شما ميگردد.
بقيه تيمهاي مستعد عبارت اند از:
اشخاصي که جراحي باي پس معده انجام دادهاند
اشخاص دچار به پوکي استخوان
اشخاص دچار به بيماري هاي مزمن کبد يا اين که همگي
اشخاص دچار به هيپرپاراتيروئيديسم (وجود مقدار بيش تر از حد از هورموني که سطح کلسيم تن را در دست گرفتن ميکند)
اشخاص در گير به سارکوئيدوز، سل، هيستوپلاسموز يا اين که ديگر بيماريهاي گرانولوماتوز (بيماريهايي با تجمع سلولي به جهت التهاب مزمن)
اشخاص در گير به لنفوم (نوعي سرطان)
اشخاصي که داروهايي مصرف ميکنند که بر متابوليسم ويتامين دي اثر ميگذارد مانند کليسترامين (يک گونه داروي معالجه کلسترول بالا)، داروهاي ضد قارچ، داروهاي معالجه ايدز، داروهاي ضد تشنج و گلوکوکورتيکوئيدها.
کمبود ويتامين دي چه عوارضي دارااست؟
کمبود اين ويتامين با ارزش ميتواند باعث به تلف کردن تراکم استخوان و در فيض پوکي استخوان و شکستگي شود.
در خردسالان کمبود اين ويتامين سبب ساز نرمي استخوان مي شود. نرمي استخوان يک بيماري کم ميباشد که سبب ساز قابل انعطاف و خم شدن استخوانها ميشود.
در بزرگسالان هم کمبود شديد ويتامين دي به نوعي نرمي استخوان (استئومالاسي) باعث ميگردد. اين عارضه سبب ساز تضعيف استخوانها و عضله ها و دردهاي استخواني مي گردد.
پيشگيري و معالجه کمبود ويتامين D
انگيزه معالجه و پيشگيري دراين خصوص يک کدام از ميباشند: وصال به سطحي کافي از ويتامين دي در تنمان و محافظت اين معيار در تن. نحوههاي آيتم به کار گيري براي اين عمل دربرگيرنده مورد ها تحت ميباشد:
1) تناول کردن غذاهايي که دربردارنده ويتامين دي بيشتري ميباشند. به منابع غذايي معرفي گرديده در اين نوشتهي علمي رجوع نماييد. به خيال و خاطر داشته باشيد که غذاها معمولا به تنهايي ويتامين دي ما يحتاج تن را تأمين نميکنند.
درباره این سایت